Mediation voor eerlijk en snel samen scheiden

Samen eerlijk scheiden is voor alle partijen de beste oplossing. Een eerlijke, snelle echtscheiding zorgt voor minimale extra emoties. De schade van de breuk blijft tot een minimum beperkt en dat is in ieders belang, zeker dat van eventuele kinderen. Hoe hoog uw emoties ook kunnen oplopen, mediator Menno Prins helpt u verder, ook financieel!

Echtscheiding met kinderen

Bij scheiding stel ik het belang van de kinderen voorop. Altijd. Want hoewel zij er niets aan kunnen doen, is een echtscheiding van ouders ook voor hen vaak zwaar. Veel kinderen kunnen het moeilijk een plek geven. Strijd tussen ouders geeft hen vaak het gevoel dat zij voor een van beiden moeten kiezen. Mijn doel is dat de kinderen de scheiding mentaal zo goed mogelijk doorstaan en daarmee houd ik rekening bij alles wat ik zeg en doe.

Ouderschapsplan

Bij echtscheiding bent u verplicht een ouderschapsplan te maken. Hierin staan afspraken tussen de ouders over hoe zij de zorg, opvoeding en omgang van ouders en kinderen regelen. Ook moet er in het ouderplan staan hoe u als ouders elkaar informatie blijft geven over verschillende voor de kinderen belangrijke onderwerpen, zoals hun schoolkeuze en functioneren op school. Verder regelt u in het ouderschapsplan de verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding. Ik help u graag met advies en ondersteuning bij het opstellen van het ouderschapsplan. Mijn belangrijkste advies: betrek uw kinderen hierbij.

Waarom kiest u voor Menno Prins?

Omdat u kiest voor een echtscheiding met oog voor uw eigen toekomst. En die van uw kinderen. Naast echtscheidingsbemiddelaar ben ik een zeer ervaren financieel expert met een schat aan kennis van onder meer bankzaken, verzekeringen, pensioenen, belastingen, toeslagen en budgetteren. Maar vooral van mensen.

Ik help u graag verder bij een correcte en snelle afwikkeling van uw echtscheiding op alle fronten.