Geld lenen? Doe het niet!

Wij helpen u graag bij het vinden van een financiële oplossing

Een persoonlijke lening, kopen op afbetaling bij een postorderbedrijf of een autofinanciering. Lenen is tegenwoordig erg gemakkelijk en lijkt soms niet duur. Daardoor ziet het er heel aantrekkelijk uit. Maar dat is vaak schijn. Geld lenen kost geld en vaak meer dan u denkt. Daarom adviseer ik in principe: ‘Geld lenen? Doe het niet!’

Mag ik niet lenen?

U bent natuurlijk vrij om te lenen. Maar bedenk goed waar u aan begint. U zit vaak langdurig  vast aan financiële verplichtingen, die bijvoorbeeld elke maand weer komen. Dan hebt u nu veel plezier van uw nieuwe aankoop, maar hebt u voor lange tijd nog minder financiële ruimte. Dat is niet leuk, maar wel iets om terdege rekening mee te houden.

Geld lenen kost geld!

Niet lenen? Maar wat dan?

In veel gevallen zijn er meer mogelijkheden dan u denkt. Graag beoordeel ik uw financiële situatie, waarna we samen een begrijpelijk overzicht maken van uw inkomsten en kosten. U krijgt inzicht in uw huidige financiële ruimte en de eventuele mogelijkheden om extra ruimte te creëren.

Kan ik mijn aankoop wel doen zonder lening?

Dat hangt af van de kosten van de aankoop, uw eigen financiën Wij maken u bewust van de financiële gevolgen van uw keuze en gaan met u op zoek naar alternatieven, bijvoorbeeld door te zoeken naar een goedkoper alternatief voor uw aankoop en uw mogelijkheden om extra financiële ruimte te creëren.

Hoe kan ik extra financiële ruimte maken?

Daarvoor loop ik onder meer stap voor stap door uw bankafschriften. Veel mensen doe bijvoorbeeld automatische betalingen voor diensten of abonnementen die zij nooit gebruiken. Ook zijn er voor sommige diensten goedkopere alternatieven. Ik ken de mogelijkheden en samen met u kijk ik naar wat u kunt en wilt missen of veranderen, zodat u minder maandelijkse kosten hebt en er geld vrij komt voor bijvoorbeeld de gewenste aankoop.

Is lenen voor een huis ook onverstandig?

Nee, het afsluiten van een hypotheek <interne link naar pagina hypotheken> is in principe niet onverstandig. Het kan voor uw woonlasten zelfs heel aantrekkelijk zijn om een huis te kopen op hypotheek in plaats van te huren. Uw woonlasten kunnen aanzienlijk lager uitvallen en bij de huidige hypotheekvormen bent u aan het eind van de looptijd ook nog eens eigenaar van het huis. Daarom adviseer ik u graag over een hypotheek op maat.