Sparringpartner in bedrijfsadvies, steunpilaar voor elke ondernemer

Een ondernemer wil ondernemen. Maar bij het runnen van een bedrijf krijgt u te maken met vele randzaken. Kost u dat te veel tijd, aandacht en energie? Dan wordt het misschien tijd om Menno Prins eens te bellen. Ik ken de financiële wereld, de zakenwereld en bovenal ken ik mensen. Als sparringpartner in bedrijfsadvies ben ik steunpilaar voor elke ondernemer, zeker ook voor starters: ik weet waar ú aan begint!

Waarom Menno Prins?

Vanaf iets grotere afstand kijk ik met een frisse blik naar uw organisatie of uitdaging. En dat levert vaak zeer verhelderende inzichten op. Dankzij zeer brede kennis en ervaring – zoals financiële zaken, ondernemersvaardigheden, personeelszaken, mediation & coaching – kan ik vele kwesties snel analyseren en u van advies voorzien. Zo ben ik een steunpilaar voor elke ondernemer.

Waar u als ondernemer ook mee zit, één telefoonnummer onthouden is genoeg!

Help, mijn bedrijf groeit…

Een uitstekende vakman is niet per definitie ook een geboren ondernemer. Kleine bedrijven die prima werk leveren, groeien vaak. En dan komt u er als ondernemer achter dat u plotseling vaker op kantoor te vinden bent dan op de werkvloer. En dat u niet of onvoldoende beschikt over bepaalde ondernemersvaardigheden. Dan kunt u misschien wel wat hulp en advies gebruiken. Ik help u graag verder.

Verzekeringsbehoefte

Met ruim dertig jaar ervaring in verzekeringen, ken ik alle gangbare maatschappijen en hun voors en tegens. Ik adviseer u over een pakket ondernemersverzekeringen – schadeverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ziekteverzuimverzekeringen – waar u echt wat aan hebt, bij de maatschappij die qua voorwaarden en claimcultuur het best bij u past.

Startende ondernemers: ik weet waar ú aan begint!

Financieel en fiscaal

De zorg voor uw financiële planning, administratie en fiscale zaken neem ik u graag uit handen. Starters help ik graag met een overzichtelijke planning van te verwachten inkomsten en uitgaven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook kan ik u precies vertellen wat u te verwachten hebt van de Belastingdienst.

Verkort ondernemingsplan

Bent u starter, dan moet u in veel gevallen regelmatig een ondernemingsplan overleggen. Zo’n ondernemingsplan klinkt misschien ingewikkeld, maar is eigenlijk vrij eenvoudig. Ik weet precies aan welke vereisten zo’n ondernemingsplan moet voldoen en helpen u bij het schrijven ervan: bondig en to-the-point. Daarom noem ik het altijd ons verkort ondernemingsplan.

P&O

Sparringpartner van de ondernemer en vertrouwenspersoon van medewerkers. Persoonlijke P&O met een luisterend oor en begeleiding op maat, voor tevreden medewerkers die goed op hun plek zitten. Voor optimaal functioneren van uw medewerkers en daarmee uw totale organisatie. Uiteraard ken ik alle werkgeversverplichtingen en zorg ik ervoor dat u aan alle reguliere eisen voldoet. Ik begeleid u graag bij onder meer loopbaanplanning, functioneringsgesprekken en opbouw van medewerkersdossiers.

Verzuimpreventie

Medewerkers die lekker in hun vel zitten: dat is goed voor u als werkgever, uw klanten en de medewerker zelf. U zult merken: tevreden medewerkers presteren beter en zijn minder vaak ziek thuis. Daarom is verzuimpreventie een absolute meerwaarde van Menno Prins P&O.